Allt för konsten

En konstutställning, även en mindre sådan som hålls på ett lokalt bibliotek, kräver en hel del vad gäller organisation, inte då minst vad gäller vernissagen. Det går helt enkelt inte att bara hänga upp tavlorna på väggarna och så är det bra med den saken (vad gäller en del modern konst så kan det dessutom vara svårt att ställa ut konstverken. Fyrkantig tavla med ram? Pffft, reaktionärt). Det finns konstnärer att ta hand om, gäster att bjuda in och kanske också en del biljettförsäljning. Och sedan ska det ordnas med tilltugg och olika drycker. Allt detta bara för att visa upp lite moderna konstverk!

Ordning i kaos

Men det är ett kärt besvär. Konstnärer i Sverige förtjänar stöd och uppmärksamhet, och då inte bara de större namnen och de som verkar i storstäderna. Om det då innebär att man som organisatör får anstränga sig lite extra så är det inte mer med det. Sant är dock att den första konstutställningen man organiserar tenderar att bli lite kaotisk. Man har helt enkelt inte lärt sig riktigt hur allting fungerar ännu, och den organisatoriska förmågan kanske inte riktigt är så bra som den skulle kunna vara. Att organisera konstutställningar är helt enkelt någonting som det tar tid allt lära sig göra bra.

Dock så finns det hjälpmedel i form av olika eventverktyg. Dessa kan fungera på lite olika vis, men i grund och botten handlar det om att hjälpa till att hålla reda på gästlistor, biljetter, inbjudningar och allt sådant där. Ett exempel är magnet, www.magnetevent.se, som dessutom har fördelen att det är skalbart – med andra ord, även om det handlar om en mindre vernissage och konstutställning i en småstad, så har Magnet de flesta funktioner som krävs, utan att kosta speciellt mycket. En hjälpreda för den som vill stödja det lokala konstlivet genom att arrangera professionella konstutställningar