ÄNNU lugnare i Dalarna?

Det verkar som det inte riktigt går att släppa det där med Dalarna riktigt, och jag förstår inte riktigt varför. Men det måste väl vara för att det är det mest idle landskapet i Sverige eller något. I alla fall som jag har upptäckt än så länge. Kort sagt: det blev ännu en tur till Dalarna, och en riktigt trevlig sådan. Jag åkte helt enkelt upp till den där Campingen jag åkte till i början av sommaren, men den här gången var avsikten lite annorlunda. Det stod fiske på menyn, och fiske brukar ju sägas vara avslappnande och… idle och så. Det stämmer dock inte riktigt, men jag blev nöjd ändå. Mer än nöjd.

Flugfiske i Österdalälven
Jag bokade in mig på en flugfiskeweekend hos Älvdalens Fiskecenter och det var riktigt roligt och lyckat, fast jag aldrig fiskat flugfiske förut. Men kunniga ledare förklarade det hela för mig, så det var inga problem utan allt löste sig och jag fick till och med lite fisk på egen hand. En flugfiskekurs kanske inte låter så jätteavslappnande, men vi fick alla ta det i vårt eget tempo. Ingen stress. Men ändå, när jag kom in i det kunde jag knappt sluta, så roligt var det.