Dags att starta en hudvårdsrutin?

Jag har aldrig haft någon egentlig hudvårdsrutin. Visst använder jag ansiktstvätt och någon kräm, men det är liksom aldrig något som är speciellt uttänkt utan jag köper någon kräm som jag tycker ser bra ut eller man får med något prov i en tidning eller så. Jag vet inte alls om det passar just min hud. Nu har min hy inte haft så stora krav, den har liksom inte haft några problemområden på det viset. Men jag märker ju äldre man blir att huden liksom känns ömtåligare. Som skörare på något sätt. Och jag påverkas mer av saker, som till exempel kyla då jag blir torr. Så nu tänkte jag att jag faktiskt skulle försöka mig på att ha någon slags hudvårdsrutin som är anpassad efter mig.

Vad ska man ha då?
Jag har googlat runt lite, men det är svårt att veta var man ska börja. Just nu har jag kontaktat en hudterapeut på en sajt som heter Fina Mig och beskrivit vad jag vill ha hjälp med, så jag hoppas att jag ska få lite bra input där. Den här sajten säljer mycket ekologiskt smink och ekologisk hudvård, och det känns ju himla bra. Man vill ju att det man smörjer på huden ska vara snällt och giftfritt, men det är inte alltid helt självklart tyvärr. Det finns massor med tveksamma ämnen i hudvårdsprodukter som inte alls är bra för huden. Konstigt nog. Men köper man ekologiskt så kan man i alla fall vara lite mer säker på att man inte får i sig sådant, och det är ju ett stort plus att de är snälla mot naturen också.

Känner mig peppad
Det känns riktigt rolig det här och jag är peppad att sätta igång. Så nu gäller det bara att jag hittar bra produkter som passar mig och som inte är allt för komplicerade. För man ska ju orka hålla i en hudvårdsrutin också, och inte tröttna för att den tar för mycket tid på morgonen till exempel.