Lugnt i Dalarna igen

Jag tog det tydligen inte tillräckligt lugnt senast jag var i Dalarna, för nu är det dags igen. Åka till Dalarna och vara idle, vill säga. Men den här gången blir det inte till någon älv eller så, utan till en sjö, en sjö som bildades av ett meteornedslag en gång för länge sedan, Siljan. Jag har aldrig varit där, men meteoren ska tydligen ha gjort så vattnet ser lite speciellt ut. Vi får se hur det är med den saken, jag kanske går ner till sjön och kollar efter lite närmare när jag väl är där. Om jag inte stannar på hotellet och är idle vill säga, den risken finns ju också. Lite beroende på hur deras internetuppkoppling är, vill säga. 🙂

Schysst hotell
Det var när jag berättade för några kompisar att jag ville iväg någonstans på en hotell-helg. Bara för att. Som jag tipsades om hotellet i fråga, Green Hotel. Han har varit där mer än en gång och hävdar att det är ett av de mysigaste hotellen i Sverige. Fina rum, skön miljö, trevlig personal, god mat, och en mycket bra vinkällare. Han nästan befallde mig att det var dit jag skulle åka, så jag blev lite nyfiken. Helt dåligt kunde det ju i alla fall inte vara, eller? Han brukar ju ha smak.

Så jag utövade lite google-fu för att ta reda på vad sanningen var och det verkar nog faktiskt som han inte överdrev speciellt mycket. Då var det ju inte mycket att göra. Boka en helg i oktober, fixa tågbiljetter, och så sitta här och vänta på att tiden ska gå. Det gör den ju, men för långsamt. Men jag ville ha i oktober för att få lite skön höstkänsla. Det blir så mycket mysigare att bo på hotell då.