När tvättmaskinen går sönder

Har ni varit med om att tvättmaskinen går sönder någon gång? Det är aldrig roligt kan jag tala om. Vad ska man göra liksom? Tvätta för hand? Ja, det är ju det man får göra, om man inte kan låna tvättmaskin hos någon familjemedlem, vän eller granne. Det är lustigt hur vi tar saker för givet nu för tiden. Att man ska ha en maskin som alltid står redo att göra ens smutsjobb (bokstavligt talat). Och när den går sönder så står vi helt handfallna. Va?! Ska man tvätta för hand? Går det? Ja, visst går det. Så har man tvättat i alla tider.
washing-machine-2617514_640
Men å andra sidan. Man kan inte beskyllas för att man känner så heller, med tanke på världen vi har vuxit upp i. Om man alltid är van att det finns en tvättmaskin där och aldrig har upplevt något annat så blir det förstås lite av en kris om den går sönder. Och det är precis vad som hände mig för några veckor sedan. Helt plötsligt hade maskinen bara lagt av. Det gick inte att få igång den, och där stod jag och kliade mig i huvudet och kunde riktigt känna hur tvättberget växte bakom mig.

Laga istället för att kasta
Hur som helst så bestämde jag mig för att ringa en reparatör. I dags samhälle vore kanske det automatiska att googla upp en ny tvättmaskin och lägga en beställning. Men jag hade inte lust att lämna ett så stort hål i plånboken, och min maskin är dessutom inte så gammal. Så jag kontaktade Henningssons El, och efter några dagar kunde jag tvätta som vanligt igen. Utan att behöva köpa en ny maskin. Det är guld värt, både för en själv och för miljön. Så ett tips om ni har några vitvaror som krånglar och som inte är allt för gamla – byt inte ut dem, ge dem en chans att repareras först!