Ta det lugnt

”Idle” är ju engelska och betyder ungefär dagdriveri, slöande, att inte göra någonting, och det är någonting som många vill göra under semestern. Vila upp sig helt enkelt, få tillbaka energi, göra sig beredd för hösten och allt det där. De sätt som vi människor vilar upp oss på skiljer sig en hel del. Själv tycker jag rinnande vatten är bland det mest avslappnande som finns. Inte kranvatten då! Nej, jag tänker på bäckar, floder, åar, älvar och allt sådant där, och det var på det viset som jag kom fram till var jag skulle tillbringa min semester i år, eller i alla fall en del av den. Vid rinnande vatten, i underbar natur, och i en kulturbygd som också har en rik konsthistoria: Dalarna.

En vacker älv
Dalarna är ju känt bland annat för Dalälven, men det är inte dit jag ska bege mig. Eller rättare sagt: det är inte vid den som jag ska ha min bas när jag utforskar dalarna. Jag började helt enkelt med att leta efter en camping i Älvdalen, och då vid en älv. Det tog inte lång tid innan jag hittade en, vid Österdalälven. En camping där man kan hyra en liten stuga (eller en större om man vill), där man kan hyra kanot för att paddla på Österdalälven i. Den heter Älvdalen Camping och verkar sannerligen lockande. Det är där jag ska ha min bas, mitt i en natur som på bilderna ser helt underbar ut. Riktig avkoppling.

Men bara avkoppling skulle göra mig galen! Så jag ska cykla runt i Dalarna också, hade jag tänkt mig, eller eventuellt ta en buss om avstånden är för stora. Zorn, Carl Larsson, gruvan i Falun, Siljan och allt som finns att upptäcka i Dalarna. Det kommer att bli min avkoppling, mitt slöande, i sommar!