Vad är egentligen Idle.nu?

”Idle” är ett ord som är svårt att översätta till svenska. Dagdriveri, lättja, inte göra någonting… En exakt översättning till svenska är inte helt lätt att komma på. Så då är frågan varför vi kallar vår sajt Idle? Tja, den kommer att handla om sådana saker som man kan fördriva tiden med, som musik, konst och kultur. Ett alternativt namn på bloggen skulle kunna vara ”tidsfördriv”, men vi tycker helt enkelt att ”Idle” låter bättre, och dessutom tror vi att det är ett namn som kan väcka lite nyfikenhet? Vad handlar egentligen Idle.nu om?

The Importance of Being Idle

Många kommer nog ihåg att rockgruppen Oasis för lite drygt tio år sedan gav ut en låt med titeln ”The Importance of Being Idle”, som handlar om… tjat att vara lat, och inte riktigt bry sig om någonting. ”I can’t get a life if my heart’s not in it”, ungefär, ”jag kan inte skaffa mig ett liv om jag inte bryr mig”. Låten blev Oasis sista listetta i Storbritannien, och håller riktigt bra än idag, faktiskt.

Men mindre känt är nog att låtens titel är tagen från en bok med samma namn, skriven av Stephen Robins. Författaren beskriver boken som en handbok för dagdrivare, någonting som kan ses som lite extra viktigt i den stressiga moderna världen.

Och det är nog lite det som är syftet med Idle.nu. Att inspirera till att fördriva tiden utan att vara så värst produktiv. Inspirera till att leva ett lugnare liv och njuta och konst, musik, kultur och allt annat som kan göra livet lite roligare att leva. Inspirera, och visa på just vikten av att ibland vara en riktig dagdrivare. Så välkomna till Idle.nu, sajten där vi inte tycker det är någonting fel med lite dagdriveri!